44444

Fiskgryta med svamp är en mild och finstämd rätt. Använd karljohanssvamp i stället för champinjoner om du har haft tur i svampskogen.  

För 4 personer:

Ingredienser

600 g fiskfilé, vit, t ex torsk, Krav- eller MSC-märkt
3 dl ris
300 g skogschampinjoner
2 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 hönsbuljongtärning
4 tomater
1 kruka bladpersilja
olivolja, salt

30 minuter

Fiskgryta med svamp – gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär fisken i kuber, ca 4 x 4 cm. Blanda fisken med 1 tsk salt och lägg den i kylen så länge.
  2. Ansa och skär svampen i fjärdedelar. Skala och skär morötterna i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Stek svamp, morötter, lök och vitlök i 3 msk olja i en traktörpanna. Smula över buljongtärningen och häll på 2 dl vatten. Krydda med 1/2 tsk salt. Låt sjuda under lock ca 10 min.
  4. Blanda ner fisken i pannan och sjud ­ytterligare ca 5 min. Tärna tomaterna och strimla persiljan. Strö tomater och persilja över fisken och servera med ris.