Fiskgryta med saffran och kräftor

I denna fiskgryta med fryst fix är det detaljerna som ger den lyxiga känslan. Saffran och kräftor förhöjer grytan och gör den lyxig.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 - 600 g ryggfilé av hoki eller torsk - tinad
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 selleristjälkar
  • 300 g tomater
  • olivolja
  • 0,5 g saffran
  • 1 dl vitt vin
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 1 msk fiskfond - från flaska
  • salt
  • tabasco
  • 200 g kräftstjärtar - avrunnen vikt
  • persilja - hackad

Till servering

  • pasta - eller ris

Gör så här

  1. Skär den tinade fisken i rejäla bitar. Skölj och strimla purjolöken. Strimla sellerin och grovhacka tomaterna.

  2. Fräs lök, vitlök och selleri i olivolja i en traktörpanna. Tillsätt saffran och tomater och fräs ytterligare några minuter.

  3. Späd med vin, grädde och fond. Koka såsen under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt och tabasco.

  4. Vänd ner fisken i såsen. Sjud sakta under lock cirka 5 minuter. Blanda försiktigt ner kräftorna och strö över persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!