00000

I denna fiskgryta med fryst fix är det detaljerna som ger den lyxiga känslan. Saffran och kräftor förhöjer grytan och gör den lyxig.

För 4 portioner

Ingredienser

500-600 g ryggfilé av hoki eller torsk tinad
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 selleristjälkar
300 g tomater
olivolja
0,5 g saffran
1 dl vitt vin
2,5 dl mellangrädde
1 msk fiskfond från flaska
salt
tabasco
200 g kräftstjärtar avrunnen vikt
hackad persilja

Till servering:

pasta eller ris

Fiskgryta med saffran och kräftor – gör så här:

  1. Skär den tinade fisken i rejäla bitar. Skölj och strimla purjolöken. Strimla sellerin och grovhacka tomaterna.
  2. Fräs lök, vitlök och selleri i olivolja i en traktörpanna. Tillsätt saffran och tomater och fräs ytterligare några minuter.
  3. Späd med vin, grädde och fond. Koka såsen under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt och tabasco.
  4. Vänd ner fisken i såsen. Sjud sakta under lock cirka 5 minuter. Blanda försiktigt ner kräftorna och strö över persilja.