40 minuter
Fiskgryta – gör så här:
- Aioli: Lägg äggulorna i en skål. Tillsätt oljan droppvis under vispning, gärna med elvisp, tills olja och ägg gått samman ordentligt. Skala och riv ner vitlöken och krydda med salt och peppar. Ställ i kylen så länge.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa fänkålen och skär den i strimlor. Skala potatisen och skär i mindre bitar.
- Fräs lök, vitlök, fänkål och saffran i smör. Tillsätt potatisen och låt fräsa med. Häll över vinet och sjud ca 1 minut. Tillsätt vatten, grädde och fond. Låt sjuda under lock ca 15 min, tills potatisen är mjuk. Krydda med 1 tsk salt.
- Skölj och rensa musslorna. Kasta dem som är trasiga och dem som inte stängs när de knackas i köksbänken. Skär fisken i bitar och krydda med 1/2 tsk salt.
- Lägg musslorna i grytan och sätt på locket. Låt sjuda ca 5 min, tills de öppnats. Släng bort dem som fortfarande är slutna.
- Lägg fisken i grytan och sjud försiktigt 3–4 min, tills den är färdig. Servera fiskgrytan med aioli och bröd. Garnera med dill.