00000

Den här fiskgrytan är inspirerad av det thailändska köket. För att hitta de rätta ingredienserna bör man göra ett besök i en asiatisk butik. Stora butiker brukar ha en asiatisk hylla där du kan hitta det mesta.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk galangal, finhackad
1 citrongräs
1 färsk pepparfrukt (spansk)
1 msk korianderrot, finhackad
6 limeblad
0,5 msk rapsolja
2 dl vatten
200 g kokosmjölk
0,5 dl fish sauce
600 g fiskfilé t ex torsk eller gös
175 g skalade räkor
1 knippe koiander, finhackad

Tillbehör

350 g kokta ris- eller glasnudlar

1. Skala och finhacka lök, vitlök och galangal. Strimla citrongräs fint och finhacka pepparfrukt och korianderrot. Skölj limebladen.
Hetta upp olja i en gryta och fräs alltsammans ca 1 min.
2. Häll på vatten, kokos och fish sauce och låt koka ca 5 min. Skär fiskfiléerna i 2-3 cm stora bitar. Blanda ner fisken i den kokande grytan och stäng av värmen. Lägg på lock och låt den stå ca 5 min.
3. Blanda försiktigt ner räkor strax före servering. Garnera med finhackad koriander och servera grytan med kokta ris- eller glasnudlar.

Fler recept med: Asiatiskt, Fisk, Gryta, Övrigt