Fiskgryta med kallrökt lax

Recept på fiskgryta med kallrökt lax. Rökigt, mustigt och matigt – så här enkelt gör du en fredagsgryta i röda toner. Persiljeroten kan bytas mot palsternacka och/eller rotselleri.

Tips! Pudra gärna 1 krm kajennpeppar över grytan för lite extra sting.

30 min

Fiskgryta med kallrökt lax

  1. Skala och skiva lök, vitlök, potatis och persiljerot i mindre bitar. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.
  2. Fräs lök, vitlök, potatis och persiljerot i olja och smör 3 min i en gryta eller stor kastrull.
  3. Tillsätt vatten, hummerfond och ajvar re­lish. Koka upp och låt sjuda under lock 15 min tills potatisen är mjuk.
  4. Skär fiskfiléerna och den kallrökta laxen i mindre bitar. Tillsätt filébitarna till grytan och toppa med laxen. Lägg på locket och stäng av värmen, låt stå 5 min.
  5. Servera grytan med dill och en klick crème fraiche.

Vi rekommenderar de här produkterna från Kökets Favoriter till dina grytor:
Här hittar du snygga grytor i alla prisklasser!

Recept från /LagaLätt