Fiskgryta med gremolata

Välj dina favoritoliver - svarta, gröna.

Fiskgryta med gremolata

  • 1 påse torskfiléer - frysta (400 g)
  • 1 stor rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk svarta oliver - i olja, kärnfria, (150 g)
  • 1 förp tomater - krossade, (500 g)
  • 1 dl vatten
  • 1 kapsel fiskfond
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 150 g sockerbönor

Gremolata

  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 citron - rivet skal
  • 1 dl persilja - hackad

Tillbehör

  • 300 g pasta
  • 4 bröd - rostade
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Låt oliverna rinna av men spara ca 2 msk av oljan. Fräs lök och vitlök i oljan i en traktörpanna. Tillsätt tomatkross, vatten och fond. Koka upp. Salta och peppra.

  2. Lägg i fiskbitar och oliver. Sänk värmen. Sjud under lock ca 5 min. Tillsätt sockerbönorna. Koka pastan.

  3. Gremolata: Skala och riv vitlöksklyftorna. Blanda vitlök, citronskal och persilja. Strö gremolatan över grytan.

  4. Servera med pasta, rostat bröd och citronklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!