00000

Välj dina favoritoliver - svarta, gröna.

För 4 pers

Ingredienser

Fiskgryta med gremolata

1 påse frysta torskfiléer (400 g)
1 stor rödlök
1 vitlöksklyfta
1 burk kärnfria svarta oliver i olja (150 g)
1 förp krossade tomater (500 g)
1 dl vatten
1 kapsel fiskfond
2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
150 g sockerbönor

Gremolata

2 vitlöksklyftor
1/2 citron, rivet skal
1 dl hackad persilja

Tillbehör

300 g pasta
4 rostade bröd
citronklyftor

20 min

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Låt oliverna rinna av men spara ca 2 msk av oljan. Fräs lök och vitlök i oljan i en traktörpanna. Tillsätt tomatkross, vatten och fond. Koka upp. Salta och peppra.

2. Lägg i fiskbitar och oliver. Sänk värmen. Sjud under lock ca 5 min. Tillsätt sockerbönorna. Koka pastan.

4. Gremolata: Skala och riv vitlöksklyftorna. Blanda vitlök, citronskal och persilja. Strö gremolatan över grytan.

5. Servera med pasta, rostat bröd och citronklyftor.