Fiskgryta med citronmajonnäs

Fiskgryta med citronmajonäs är en mild, värmande och god gryta. Om det blir majonnäs över så är den god på mackor, till sallad, kyckling eller andra fiskrätter.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 g torskfilé - eller sejfilé MSC- eller ASC-märkt
  • 500 g potatis
  • 2 fänkålsstånd
  • 1 purjolök
  • 2 grönsaksbuljongstärningar
  • 1 msk citron - pressad
  • 250 g körsbärstomater
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Majonnäs

  • 1 ägg
  • 0,5 citron
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk citron - pressad

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i kuber. Ansa och skär fänkål och purjolök i bitar. Fräs potatis, fänkål och purjolök i 1 msk olja en gryta.

  2. Smula över buljongtärningarna och häll på 3 dl vatten och ­citronsaften. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka under lock ca 10 min.

  3. Majonnäs: Knäck ägget i en skål. Tillsätt citronskal, senap, citronsaft och 2 dl olja. Mixa till en tjock majonnäs med mixerstav. Krydda med 1 krm salt.

  4. Skär fisken i kuber, ca 3 x 3 cm. Krydda dem med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg fisk och tomater i grytan och koka ytterligare ca 5 min.

  5. Servera grytan med hälften av citronmajonnäsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!