00000

Snabblagad laxrätt med zucchini, fänkål och tomat.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g laxfilé, skinn- och benfri
2 fänkålsstånd, (ca 500 g)
1 zucchini, (300 g)
1 burk tomater, krossade (400 g)
2 dl vatten
0,5 + 1 tsk salt
1 + 1 krm svartpeppar, nymald
1 apelsin
2 dl crème fraiche, lätt

Garnering:

koriander

Tillbehör:

50 g bröd, per person

25 minuter

Fiskgryta med apelsin- och koriandercrème – gör så här:

  1. Skär bort roten på fänkålen och skär den i 1/2 cm tjocka skivor. Dela zucchinin på längden och skär sneda skivor, ca 1 cm tjocka. Lägg fänkål och zucchini i en gryta. Tillsätt krossade tomater, vatten, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt sjuda under lock ca 10 min.
  2. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur saften. Häll saften i grytan.
  3. Smaka av creme fraichen med apelsinskal, koriander, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Skär fisken i bitar, ca 3 x 3 cm. Blanda fisken med 1 tsk salt. Lägg den i grytan och låt sjuda ytterligare ca 5 min.
  5. Servera grytan i djupa skålar och skeda crèmen över. Garnera med koriander. Servera med bröd.