Fiskgryta med apelsin- och koriandercrème

Snabblagad laxrätt med zucchini, fänkål och tomat.
Christian Fredriksson
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 fänkålsstånd - (ca 500 g)
  • 1 zucchini - (300 g)
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 2 dl vatten
  • 0,5 tsk salt - + 1 tsk
  • 1 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 1 apelsin
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 500 g laxfilé - skinn- och benfri

Garnering

  • koriander

Tillbehör

  • 50 g bröd - per person

Gör så här

  1. Skär bort roten på fänkålen och skär den i 1/2 cm tjocka skivor. Dela zucchinin på längden och skär sneda skivor, ca 1 cm tjocka. Lägg fänkål och zucchini i en gryta. Tillsätt krossade tomater, vatten, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt sjuda under lock ca 10 min.

  2. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur saften. Häll saften i grytan.

  3. Smaka av creme fraichen med apelsinskal, koriander, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Skär fisken i bitar, ca 3 x 3 cm. Blanda fisken med 1 tsk salt. Lägg den i grytan och låt sjuda ytterligare ca 5 min.

  5. Servera grytan i djupa skålar och skeda crèmen över. Garnera med koriander. Servera med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!