Läsartips: Snabb fiskgratäng

Fiskgratängen upptäcktes av Jessica på en hemkunskapslektion. Lättlagad och går snabbt att göra. Än i dag, 15 år senare, är den en stående favorit hemma hos Jessica och hennes sambo.
Allt om Mat
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 100 g svamp - färsk. t ex champinjoner
  • 1 msk smör
  • 400 g fiskfilé - t ex sej, torsk eller hoki
  • 0,5 citron - pressad saft
  • 1 dl vatten
  • 3 tsk dragon - torkad
  • 3 msk dill - finklippt
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 2 dl prästost - riven

Tillbehör

  • potatis - pressad
  • gröna ärtor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Dela och skölj purjolöken och skär i skivor. Skiva svampen. Bryn svamp och lök i smör och lägg i en ugnssäker form. Lägg fisken på svamp- och lökbädden.

  3. Pressa citron över fisken och häll på vattnet. Strö över dragon och dill. Salta och peppra.

  4. Bred över creme fraiche och täck med ost.

  5. Ugnsbaka fisken mitt i ugnen 20-25 minuter.

  6. Servera med pressad potatis och gröna ärter.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!