3.53.53.53.53.5

Fiskgratängen upptäcktes av Jessica på en hemkunskapslektion. Lättlagad och går snabbt att göra. Än i dag, 15 år senare, är den en stående favorit hemma hos Jessica och hennes sambo.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 purjolök
100 g svamp, färsk. t ex champinjoner
1 msk smör
400 g fiskfilé, t ex sej, torsk eller hoki
0,5 citron, pressad saft
1 dl vatten
3 tsk dragon, torkad
3 msk dill, finklippt
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl lätt crème fraiche
2 dl prästost, riven

Tillbehör

, pressad potatis, gröna ärtor

Snabb fiskgratäng – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela och skölj purjolöken och skär i skivor. Skiva svampen. Bryn svamp och lök i smör och lägg i en ugnssäker form. Lägg fisken på svamp- och lökbädden.
  3. Pressa citron över fisken och häll på vattnet. Strö över dragon och dill. Salta och peppra.
  4. Bred över creme fraiche och täck med ost.
  5. Ugnsbaka fisken mitt i ugnen 20-25 minuter.
  6. Servera med pressad potatis och gröna ärter.

 

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette