Fiskgratäng med torsk och rökt lax

Fiskgratäng med kallrökt lax och torsk som går riktigt snabbt att laga.
Agneta Platner
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 600 g torskfilé - fryst MSC-märkt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 200 g kallrökt lax
  • 1 dl gräslök - hackad
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 dl ost - lagrad riven

Tillbehör

  • potatis - kokt eller pressad, eller ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tina torsken. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Salta och peppra.

  2. Strimla laxen och blanda med resterande ingredienser. Häll blandningen över fisken.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Servera med potatis eller ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!