Fiskgratäng med spenat

Fiskgratängen fixas snabbt av några få ingredienser. Det mesta kan du ha hemma i frys och kyl. Tänk bara på att fisken och spenaten tar tid att tina om du inte tinar dem i mikrovågsugnen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 350 g spättafilé - ev fryst MSC-märkt
  • 250 g bladspenat
  • 0,5 gul lök
  • 1 msk olja
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl kelda citronsås
  • 1 msk dill - hackad

Tillbehör

  • potatis - kokt, pressad
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Låt spenaten rinna av och pressa ur något av vätskan. Finhacka lök och fräs den mjuk i oljan. Tillsätt spenat och salt. Fräs ca 1 min.

  2. Fördela spenaten i en ugnssäker form. Placera spättafiléerna omlott ovanpå. Häll över citronsåsen. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min. Ta ut formen och strö över dill.

  3. Servera med kokt pressad potatis och klyftor av citron.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!