Fiskgratäng med räkor och ärtor

Fiskgratängen är frisk och vårig med dill och citron men fungerar ändå som en rejäl vintervärmare. Med ett par blad färsk mynta blir den ännu godare.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg potatis - mjölig
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 300 g vit fisk - till exempel sej, torsk
  • 300 g räkor - skalade
  • 1 dl gröna ärtor - frysta
  • citronskal - av en halv citron
  • 1 dill - färsk i knippe
  • ev mynta - färsk
  • smör - till formen
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Ställ in ugnen på 200 grader.

  2. Skala och dela potatisarna i mindre delar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är helt mjuka, prova med en sticka.

  3. Häll av vattnet och stöt potatisen till mos. Tillsätt mjölken och vispa potatismoset luftigt. Smaka av med en klick smör.

  4. Förväll ärterna någon minut i kokande vatten (du kan använda potatisvattnet). Häll av vattnet.

  5. Skölj citronen, riv av det gula skalet på det finaste rivjärnet.

  6. Skär fisken i behändiga bitar. Blanda i en skål med räkor, ärter, rivet citronskal och finhackad dill. Salta och peppra.

  7. Smörj en ugnsfast form med en klick smör. Bottna med fisk och räkblandningen. Spritsa därefter potatismoset som ett lock, eller bred ut det med en spatel och gör ett snyggt mönster med gaffel.

  8. Grädda i ugn i cirka 40 minuter tills potatistäcket är gyllenbrunt och frasigt. Servera med en lätt sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!