00000

Recept på fiskgratäng med fänkål och dill. Fiskgratängen görs lättast med färsk fiskfilé. Används fryst fiskfilé ska den tinas enligt anvisning på förpackningen innan den tillagas.

För 4 personer

Ingredienser

1 kg potatis
1 fänkål (ca 200 g)
600 g fiskfilé, t ex sej
0,5 tsk salt
2 burkar lätt crème fraiche, paprika & chili (à 2 dl)
1 dl dill finhackad
1 dl parmesanost finriven

Tillbehör:

citronklyftor

Fiskgratäng med fänkål och dill

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Ansa och halvera fänkålen på längden. Skiva den tunt.
  2. Koka potatisen mjuk i vattnet, ca 10 min. Dra åt sidan och lägg i fänkålen. Låt stå ca 2 min. Häll av vattnet och stöt potatis och fänkål med potatisstöt.
  3. Lägg potatismoset i en ugnssäker form eller i fyra portionsformar. Skär fisken i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem lite omlott på potatisen. Strö över 1/2 tsk salt. Rör ihop crème fraîche och dill och fördela på fisken.
  4. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är färdig.
Fler recept med: Fisk, Huvudrätter - varmrätter