55555

Fiskgratäng med dragon är en lättgjord gratäng. Extra fint att laga den i portionsformar.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g fiskfilé, t ex torsk eller sej
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk majsstärkelse, Maizena
1 msk dijonsenap
0,5 fiskbuljongtärning
5 kvistar dragon, lite till garnering
1 dl ost, riven, gärna lagrad
300 g romanticatomater
salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

3 dl ris

15 minuter + tid i ugn

Fiskgratäng med dragon – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft eller 250° konventionell. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär fisken i portionsbitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form eller i fyra portionsformar. Krydda fisken med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Täck formen med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Vispa samman grädden med majsstärkelse, senap och smulad buljongtärning i en kastrull. Koka upp såsen under omrörning. Rör ner repad dragon och riven ost. Krydda med 1 krm salt.
  3. Häll såsen över fiskbitarna och lägg på tomaterna med kvistarna kvar. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min tills såsen fått lite färg. Servera med ris.