Fiskgratäng med dragon

Fiskgratäng med dragon är en lättlagad gratäng. Extra fint blir det när man lagar den i portionsformar.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g fiskfilé - t ex torsk eller sej
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 fiskbuljongtärning
  • 5 kvistar dragon - lite till garnering
  • 1 dl ost - riven, gärna lagrad
  • 300 g romanticatomater
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 3 dl ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft eller 250° konventionell. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär fisken i portionsbitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form eller i fyra portionsformar. Krydda fisken med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Täck formen med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Vispa samman grädden med majsstärkelse, senap och smulad buljongtärning i en kastrull. Koka upp såsen under omrörning. Rör ner repad dragon och riven ost. Krydda med 1 krm salt.

  3. Häll såsen över fiskbitarna och lägg på tomaterna med kvistarna kvar. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min tills såsen fått lite färg. Servera med ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!