Fiskgratäng med dragon
Ingredienser
- 500 g fiskfilé - t ex torsk eller sej
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
- 1 msk dijonsenap
- 0,5 fiskbuljongtärning
- 5 kvistar dragon - lite till garnering
- 1 dl ost - riven, gärna lagrad
- 300 g romanticatomater
- salt
- svartpeppar - nymald
Tillbehör
- 3 dl ris
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225° varmluft eller 250° konventionell. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär fisken i portionsbitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form eller i fyra portionsformar. Krydda fisken med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Täck formen med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
-
Vispa samman grädden med majsstärkelse, senap och smulad buljongtärning i en kastrull. Koka upp såsen under omrörning. Rör ner repad dragon och riven ost. Krydda med 1 krm salt.
-
Häll såsen över fiskbitarna och lägg på tomaterna med kvistarna kvar. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min tills såsen fått lite färg. Servera med ris.