Fiskgratäng med dill- och ansjovissås

Fiskgratäng med dill och ansjovissås kan göras på färsk fisk eller fryst. Fryst fiskblock bör tina sakta i kylen under ett dygn.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g sejfilé - färsk eller fryst
  • 0,5 tsk salt

Sås

  • 1 liten gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 55 g anjovisfilé
  • 0,5 dl dill - hackad
  • 2 tomater

Tillbehör

  • 0,5 kg färskpotatis
  • 1 gurka - färsk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Sås: Finhacka och mjukstek löken i smör utan att den tar färg. Dra kastrullen från plattan. Blanda ner vetemjölet. Späd med vatten, grädde och ansjovisspad. Låt såsen sjuda på svag värme 3-4 minuter under omrörning.

  3. Hacka ansjovisfiléerna och dillen. Blanda hacket i såsen.

  4. Salta fiskfiléerna på båda sidor och lägg dem i en smord ugnssäker form. Häll såsen över. Skiva tomaterna. Lägg dem ovanpå. Gratinera i mitten av ugnen 25-30 minuter. Servera med potatis och färsk gurka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!