Fiskgratäng med gurkmeja ger en läcker gul färg som blandas med de röda tomaterna och gör rätten läcker - även för ögat.

För 2 person(er)

Ingredienser

300 g sejfilé eller annan mager fisk
0,5 tsk salt
0,5 msk pressad citronsaft
1 gul lök
2 paprikor
0,5 röd spansk peppar
1 tsk gurkmeja
1 tsk curry
1 tsk olja
8 körsbärstomater
1 dl vatten
2 krm salt

Tillbehör

350 g potatis kokt
2 brödskivor
2 msk persilja hackad

Fiskgratäng, marockansk – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg fisken på ett ugnssäkert fat. Salta och häll över citronsaften.
  3. Skala och dela löken i bitar. Skölj och skär paprikan i bitar.
    Finhacka chilin. Stek lök, paprika, chili och kryddor i oljan.
  4. Dela tomaterna i bitar och tillsätt dem, vatten och salt. Lägg grönsakssåsen över fisken och ställ in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Strö över persilja och servera med kokt potatis och bröd.