Fiskfilé med vinsås och juliennegrönsaker

Julienne betyder att grönsakerna är skurna i smala stavar (tändsticksstora). Det ser vackert ut, men kan vara lite tidskrävande. I gengäld förkortas tillagningstiden. Kaprisspadet och kaprisen sätter extra piff på såsen. Glöm inte hokin som i smaken påminner om torsk, Hokin är en djuphavsfisk, som fångas utanför Nya Zeeland. För tillfället finns den bara att köpa djupfryst.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé - (hoki eller sej)
  • 1 tsk salt
  • 1 purjolök
  • 2 morötter - 2-3 st
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk kapris

Sås

  • 2,5 dl mellangrädde
  • 1 msk spad från kaprisburken
  • 0,5 dl vitt vin - torrt
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)

Tillbehör

  • potatis - kokt

Gör så här

  1. Skär fisken i ca 3 cm stora kuber och strö över salt.

  2. Skölj och strimla purjolök. Skala morötterna och skär i tunna stavar. Fräs morötterna i olja traktörpanna ca 3 minuter. Lägg i purjolöken och fräs ytterligare 2 minuter. Ställ åt sidan

  3. Sås: Vispa ihop ingredienserna i en traktörpanna och koka upp den.

  4. Lägg i fisken och låt den koka sakta under lock ca 5 minuter tills fisken är färdig. Häll i grönsakerna och strö över kaprisen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!