00000

Recept på fiskfilé med kronärtskocka. I stället för att pressa citron över fisken i slutet har jag skurit ner hela citronen i bönblandningen. Det ger en härlig syra och blir väldigt gott.

För 4 personer

Ingredienser

600 g sejfilé, färsk eller fryst
0,5 msk olivolja
1 citron
1 burk kronärtskocksbottnar, (400 g)
1 burk bönor, stora, vita (400 g)
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk persilja, hackad

Tillbehör

potatis, kokt

Fiskfilé med kronärtskocka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnssäker form med 1/2 msk olivolja. Lägg fisken tinad i formen.
  2. Skär bort skalet på citronen och skär citronköttet i små bitar. Dela kronärtskocksbottnarna i sex tårtbitar. Värm citronkött, kronärtskocka och avrunna bönor i olivolja i en kastrull. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll grönsaksblandningen över fisken och sätt in formen mitt i ugnen ca 10 minuter. Strö över hackad persilja och servera med kokt potatis.