Fiskfilé med kronärtskocka, bönor och citron

Recept på fiskfilé med kronärtskocka. I stället för att pressa citron över fisken i slutet har jag skurit ner hela citronen i bönblandningen. Det ger en härlig syra och blir väldigt gott.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g sejfilé - färsk eller fryst
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 citron
  • 1 burk kronärtskocksbottnar - (400 g)
  • 1 burk bönor - stora, vita (400 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk persilja - hackad

Tillbehör

  • potatis - kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnssäker form med 1/2 msk olivolja. Lägg fisken tinad i formen.

  2. Skär bort skalet på citronen och skär citronköttet i små bitar. Dela kronärtskocksbottnarna i sex tårtbitar. Värm citronkött, kronärtskocka och avrunna bönor i olivolja i en kastrull. Krydda med salt och peppar.

  3. Häll grönsaksblandningen över fisken och sätt in formen mitt i ugnen ca 10 minuter. Strö över hackad persilja och servera med kokt potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!