Fiskekakor

Servera gärna ris eller potatismos , sallad och en skål med sweet hot chilisås till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g fisk - skinn- och benfri, vit, t ex torsk, långa, gös
  • 200 g fläskfärs
  • 200 g räkor - skalade
  • 120 g krabbkött
  • 2 salladslökar
  • 50 g stjälkselleri
  • 1 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk sweet hot chilisås
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk thaibasilika - finhackad
  • 2 msk rapsolja - till stekning

Gör så här

  1. Skär fiskfiléerna i bitar och kör dem pulsvis i en matberedare så att den blir finhackad.

  2. Lägg i färs, räkor, krabbkött, strimlad salladslök, strimlad selleri, ägg och potatismjöl. Kör med pulsknappen till en finhackad blandning. Det ska inte bli mosigt.

  3. Smaksätt blandningen med sweet chili, salt, peppar och thaibasilika. Forma små pannbiffar och stek dem i olja på medelgod värme ca 2 min på varje sida.

  4. Servera med sweet hot chilisås, rotmos och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!