Fiskburgare med rotfrukter och dinkelmatvete

Fiskburgare tillsammans med rotfrukter och dinkelmatvete. Dinkelmatvete kokas som ris eller pasta och är gott till rotfrukterna.
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 400 g torsk - sej eller kolja, fryst
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 0,5 rotselleri - (ca 300 g)
  • 3 dl dinkelmatvete el vanligt matvete
  • 300 g rödkål
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk honung
  • 1 kruka persilja
  • 1 citron
  • 1 kruka kruspersilja
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl matyoghurt
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Tina fisken.

  3. Skala och skär morot, palsternacka och rotselleri i stavar. Blanda tillsammans med 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar på en ugnsplåt. Sänk ugnsvärmen till 225° 
och rosta i mitten av ugnen ca 25 min.

  4. Koka dinkelvetet enligt anvisning på förpackningen.

  5. Strimla rödkålen riktigt tunt på en mandolin eller med en osthyvel. Blanda med vinäger och honung. Krydda med 1/2 tsk salt och 
1 krm svartpeppar.

  6. Skär fisken i mindre bitar. Mixa till färs i en matberedare. Finhacka 1/2 kruka persilja och finriv citronskalet. Blanda med färs, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Forma åtta lika stora burgare.

  7. Panera i ströbröd och stek i 1 msk olja på medelvärme 2–3 min per sida.

  8. Blanda de rostade rotfrukterna med dinkelvetet. Hacka resten av persiljan och vänd ihop med dinkelvetet.

  9. Servera burgaren med rotfruktsdinkel, rödkålssallad och en klick yoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!