Fiskburgare med rotfrukter och dinkelmatvete

Fiskburgare tillsammans med rotfrukter och dinkelmatvete. Dinkelmatvete kokas som ris eller pasta och är gott till rotfrukterna.

30 min

Fiskburgare med rotfrukter och dinkelmatvete

 

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Tina fisken.
3. Skala och skär morot, palsternacka och rotselleri i stavar. Blanda tillsammans med 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar på en ugnsplåt. Sänk ugnsvärmen till 225° 
och rosta i mitten av ugnen ca 25 min.
4. Koka dinkelvetet enligt anvisning på förpackningen.
5. Strimla rödkålen riktigt tunt på en mandolin eller med en osthyvel. Blanda med vinäger och honung. Krydda med 1/2 tsk salt och 
1 krm svartpeppar.
6. Skär fisken i mindre bitar. Mixa till färs i en matberedare. Finhacka 1/2 kruka persilja och finriv citronskalet. Blanda med färs, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Forma åtta lika stora burgare.
7. Panera i ströbröd och stek i 1 msk olja på medelvärme 2–3 min per sida.
8. Blanda de rostade rotfrukterna med dinkelvetet. Hacka resten av persiljan och vänd ihop med dinkelvetet.
9. Servera burgaren med rotfruktsdinkel, rödkålssallad och en klick yoghurt.

Recept från /LagaLätt