Fiskburgare med kikärtsröra tomatsallad

Av kikärterna som blir över från bulgur- och kikärtssalladen är det lätt att mixa en enkel kikärtsröra som smakar gott till den smakrika och fasta fiskburgaren.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g gäddfilé - skinn- och benfri. Går även bra med gös.
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 spansk peppar (chili) - mild
  • 2 salladslökar
  • 1 tsk rapsolja - till stekning

Kikärtsröra

  • 0,5 burk kikärter - avrunna (400g/burk)
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk citronsaft - pressad
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tomatsallad

  • 0,5 pkt cocktailtomater - (125 g)
  • 0,5 rödlök
  • 1 msk persilja - finstrimlad
  • 0,5 tsk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Salta och peppra fisken. Skär den i mindre bitar. Lägg fisken i matberedare monterad med en kniv och kör till färs.

  2. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Ansa och skiva salladslöken. Blanda fiskfärsen för hand med pepparfrukten och salladslöken.

  3. Forma färsen till stora eller små biffar. Pensla dem med lite olja och stek i 3–4 min på varje sida tills de är genomstekta.

  4. Mixa kikärterna med vatten och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Dela tomaterna. Skala och strimla löken. Blanda tomater, lök och persilja, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

  5. Dela rågbullarna och lägg i fiskburgare, kikärtsröra och tomatsallad. Ca 425 kcal per person varav 9 g fett kolhydrater 53 g protein 32 g

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!