Fiskburgare med curryremoulad

Recept på fiskburgare med curryremoulad. Curryremouladen kan göras 2–3 timmar i förväg och förvaras kallt. 
Charlotte Jenkinson
Recept på fiskburgare med curryremoulad.
Recept på fiskburgare med curryremoulad. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé - med skinn (à ca 150 g)
  • 1 tsk salt
  • rapsolja - till pensling

Curryremoulad

  • 2 msk vatten
  • 1 msk curry
  • 1 ättiksgurka
  • 0,5 dl syltlök
  • 1 dl majonnäs - gärna Hellmann’s
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 4 hamburgerbröd - (se recept)
  • 4 dl friséesallad

Gör så här

  1. Curryremoulad: Koka upp vattnet och häll det över curryn. Låt stå ca 15 min.

  2. Hacka gurka och syltlök. Blanda majonnäs och yoghurt med curryblandningen. Rör i gurka och lök. Krydda med salt. Låt stå kallt fram till servering.

  3. Strö salt på laxen. Pensla grillgallret med olja. Grilla direkt med köttsidan ner ca 1 minut, vänd och grilla med skinnsidan ner 1 minut. Flytta laxbitarna och grilla indirekt (vid sidan av glöden) ca 5 min, beroende på bitarnas tjocklek. 

  4. Grilla hamburgerbröden lätt. Dra bort skinnet från laxbitarna. Lägg remoulad på de undre bröden. Lägg på grillad lax och toppa med mer remoulad och friséesallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!