Fiskbiffar med stekt ris och persikochutney

De snabblagade fiskbiffarna är en festlig vardagsrätt. Persikochutney finns i välsorterade livsmedelsbutiker.
Christian Fredriksson
Foto: Annika Vannerus

Ingredienser

  • 3 dl jasminris
  • 400 g sejfilé
  • 1 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 1 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 1 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk rapsolja - + 1 msk

Tillbehör

  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl persikochutney
  • 1 lime

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.

  2. Mixa sejen med salt, peppar och ägg i en matberedare. Tillsätt grädden och mixa ihop hastigt. Forma färsen till 8 små biffar. Stek dem i 1 msk olja på medelhög temperatur ca 5 min på varje sida.

  3. Stek riset i 1 msk olja tills det blir gyllenbrunt. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Servera fiskbiffarna med ris, gräddfil, persikochutney och limeklyfta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!