55555

De snabblagade fiskbiffarna är en festlig vardagsrätt. Persikochutney finns i välsorterade livsmedelsbutiker.

För 4 personer

Ingredienser

3 dl jasminris
400 g sejfilé
1 + 0,5 tsk salt
1 + 1 krm svartpeppar, nymald
1 ägg
1 dl matlagningsgrädde
1 + 1 msk rapsolja

Tillbehör:

2 dl gräddfil
1 dl persikochutney
1 lime

25 minuter

Fiskbiffar med stekt ris och persikochutney – gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Mixa sejen med salt, peppar och ägg i en matberedare. Tillsätt grädden och mixa ihop hastigt. Forma färsen till 8 små biffar. Stek dem i 1 msk olja på medelhög temperatur ca 5 min på varje sida.
  3. Stek riset i 1 msk olja tills det blir gyllenbrunt. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Servera fiskbiffarna med ris, gräddfil, persikochutney och limeklyfta.

 

Fler recept med: Fisk, Huvudrätter - varmrätter