Fiskbiffar med peppar­rotssås och picklad blomkål

Blanda i 2 msk Maizena majsstärkelse i smeten om fryst fisk används till biffarna, annars blir de vattniga.
Charlotte Jenkinson
Fiskbiffar med peppar­rotssås och picklad blomkål
Fiskbiffar med peppar­rotssås och picklad blomkål Foto: Ulrika Pousette

Fiskbiffar

  • 600 g torskfilé - eller sejfilé (MSC- eller Kravmärkt)
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 dl gräddfil
  • 0,5 knippa dill
  • 2 msk smör

Sås

  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk pepparrot - riven
  • 2 krm salt
  • 1 krm strösocker

Blomkål

  • 1 blomkålshuvud - (ca 500 g)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 0,5 knippa dill

Tillbehör

  • 800 g potatis - kokt

Gör så här

  1. Blomkål: Bryt blomkålen i små buketter. Koka upp vatten, socker, vinäger och salt i en kastrull. Lägg i buketterna och låt koka ca 2 min. Låt blomkålen kallna i lagen. Grovhacka dillen.

  2. Sås: Blanda gräddfil, pepparrot, salt och socker.

  3. Skär fisken i mindre bitar. Mixa den slät i matberedare tillsammans med salt. Tillsätt ägg och gräddfil och mixa slätt. Hacka dillen och blanda ner den i färsen. Forma färsen till släta biffar.

  4. Stek biffarna i smör i en stekpanna ca 4 min på varje sida. Låt blomkålen rinna av och blanda den med dillen.

  5. Servera de nystekta fiskbiffarna med blomkål, sås och potatis

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!