Fiskbiffar med dill, rostad sparrisbroccoli och bulgur med mandel

00000

Recept på fiskbiffar med dill, rostad sparrisbroccoli och bulgur med mandel. Sparrisbroccoli kallas även för bellaverde.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g vit fiskfilé t ex kolja
500 g sparrisbroccoli
2,5 dl grynblandning eller bulgur
2 ägg
1 tsk vitvinsvinäger
2 dl lätt crème fraiche
1 knippa dill
1 påse flagad mandel rosta (50 g)
olivolja, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Fiskbiffar med dill – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Lägg sparrisbroccolin på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö över 1 tsk salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Tillaga grynen enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skär fisken i mindre bitar. Mixa den i matberedare  med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Dela äggen. Häll äggvitorna i matberedaren och klicka i 1/2 dl crème fraiche. Mixa till en slät färs.
  4. Blanda äggulorna med 2 msk vatten och vinäger i en kastrull. Sjud under omrörning till ett skum. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt crème fraiche och dill, spara lite till garnering. Mixa
    slätt med mixerstav. Krydda med 1/2 tsk salt.
  5. Klicka ut fiskfärsen i en stekpanna med 1 msk olja och stek dem ca 3 min på varje sida.
  6. Blanda sparrisbroccolin med bulgurn och den flagade mandeln. Servera den till fiskbiffarna och den gröna såsen. Garnera med den sparade dillen.