30 minuter
Fiskbiffar med dill – gör så här:
- Sätt ugnen på 250°. Lägg sparrisbroccolin på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö över 1 tsk salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
- Tillaga grynen enligt anvisning på förpackningen.
- Skär fisken i mindre bitar. Mixa den i matberedare med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Dela äggen. Häll äggvitorna i matberedaren och klicka i 1/2 dl crème fraiche. Mixa till en slät färs.
- Blanda äggulorna med 2 msk vatten och vinäger i en kastrull. Sjud under omrörning till ett skum. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt crème fraiche och dill, spara lite till garnering. Mixa
slätt med mixerstav. Krydda med 1/2 tsk salt. - Klicka ut fiskfärsen i en stekpanna med 1 msk olja och stek dem ca 3 min på varje sida.
- Blanda sparrisbroccolin med bulgurn och den flagade mandeln. Servera den till fiskbiffarna och den gröna såsen. Garnera med den sparade dillen.