Fiskbiffar med dill, rostad sparrisbroccoli och bulgur med mandel

Recept på fiskbiffar med dill, rostad sparrisbroccoli och bulgur med mandel. Sparrisbroccoli kallas även för bellaverde.
Blanda sparrisbroccolin med bulgurn och den flagade mandeln.
Blanda sparrisbroccolin med bulgurn och den flagade mandeln. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 g vit fiskfilé - t ex kolja
  • 500 g sparrisbroccoli
  • 2,5 dl grynblandning - eller bulgur
  • 2 ägg
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 knippa dill
  • 1 påse mandel - flagad rosta (50 g)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Lägg sparrisbroccolin på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö över 1 tsk salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Tillaga grynen enligt anvisning på förpackningen.

  3. Skär fisken i mindre bitar. Mixa den i matberedaremed 1 tsk salt och 1 krm peppar. Dela äggen. Häll äggvitorna i matberedaren och klicka i 1/2 dl crème fraiche. Mixa till en slät färs.

  4. Blanda äggulorna med 2 msk vatten och vinäger i en kastrull. Sjud under omrörning till ett skum. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt crème fraiche och dill, spara lite till garnering. Mixa slätt med mixerstav. Krydda med 1/2 tsk salt.

  5. Klicka ut fiskfärsen i en stekpanna med 1 msk olja och stek dem ca 3 min på varje sida.

  6. Blanda sparrisbroccolin med bulgurn och den flagade mandeln. Servera den till fiskbiffarna och den gröna såsen. Garnera med den sparade dillen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!