DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

God fisk och skaldjursgryta med dill och saffran

Lyxigt krämig gryta med blåmusslor, lax, kräftstjärtar och torsk.

  1. Skölj och rensa musslorna i kallt vatten. Kasta bort de som inte stänger sig när man knackar lätt på skalet eller är skadade.
  2. Dela fiskarna i jämnstora kuber. Salta och peppra.
  3. Skala och dela gulbetorna på fyra, koka de mjuka i lättsaltat vatten. Ställ åt sidan.
  4. Skala och dela schalottenlöken i mindre bitar. Sautera löken i olja utan att ta färg. Tillsätt de avrunna blå musslorna och det vita vinet. Koka det i 3 minuter med lock på eller tills musslorna har öppnat sig. Sila av musslorna och spara vätskan.
  5. Ansa och dela fänkålen i jämnstora bitar. Fräs den i en gryta med smör på medelhög temperatur. Tillsätt musselspadet, Bong Touch of Taste Fiskfond, grädde, mjölk och kryddorna. Låt sjuda i 5 minuter under omrörning.
  6. Tillsätt fisken och musslorna, låt sjuda i 2-3 minuter eller till fisken är färdig kokt. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.
  7. Slunga gulbetorna i brynt smör, smaka av med flingsalt, citronskal och pepparrot.

Recept från