50 minuter
Fisk- och skaldjurstortillas – gör så här:
- Skär lax och pilgrimsmusslor i små tärningar. Blanda dem med limesaft, salt och peppar. Ställ röran i kylen medan övriga tillbehör lagas.
- Sallad: Halvera och kärna ur tomaterna. Skär dem i små tärningar. Ansa och finstrimla salladslöken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Halvera och kärna ur avokadorna. Gröp ut fruktköttet och skär det i små tärningar. Blanda grönsakerna med olja, limesaft och salt. Finstrimla salladen.
- Tortilla: Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt vatten och olja och arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i åtta bitar. Kavla ut varje bit till en rundel, ca 20 cm i diameter. Grädda bröden i en stekpanna ett i taget ca 2 min på varje sida. Lägg bröden i en handduk så att de behåller värmen och förblir mjuka.
- Tiger’s milk: Mixa olja, limesaft, ingefära, jalapeñosås, socker och salt med mixerstav.
- Ostronmajonnäs: Smaksätt majonnäsen med ostronsås.
- Låt var och en fördela fisk, avokadosallad och gemsallad i sina tortillabröd. Toppa med tiger’s milk och ostronmajonnäs och rulla ihop.