00000

Fiskspetten är lätta att variera efter egna önskemål. I stället för färska havskräftor kan du ta frysta scampi och den som inte vill ha pilgrimsmusslor kan välja en vit fast fisk istället.

För 4 person(er)

Ingredienser

Pumpasallad

400 g pumpakött utan skal
1 röd lök finhackad
1 spansk peppar finstrimlad
10 g färsk ingefära riven
1 lime
2 msk pressad lime
1,5 msk råsocker
3 krm havssalt
0,5 dl färsk mynta strimlad

Spett

400 g skinn- och benfri lax
4 pilgrimsmusslor
8 kokta havskräftor
8 grillspett i trä
0,5 msk rapsolja till pensling
1 tsk sesamolja
0,5 tsk salt

Tillbehör

4 ris eller couscous
0,5 g saffran

1. Skär pumpaköttet i tärningar och koka dem i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt dem rinna av samt kallna. Blanda dem med rödlök, pepparfrukt, ingefära, lime, socker, salt och mynta. Låt stå svalt ca 30 min före servering.
2. Sätt ugnen på 225° grill. Skär laxen i 2 cm stora kuber, halvera pilgrimsmusslorna och skala havskräftsstjärtarna. Trä upp på spett och pensla runtom med olja.
3. Strö på salt och stek spetten ca 1 min på varje sida i en grillpanna.
Lägg över på ett ugnssäkert fat tillsammans med havskräftsklorna och grilla färdigt i ugn ca 2 min.
4. Servera spetten med pumpasallad och ris eller couscous kokat med saffran. Garnera med havskräftsklor och mynta.