I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

00000

En smakrik och härlig fiskgryta med klassiska kryddor som dill, saffran och pepparrot.

För 4

Ingredienser

Gryta

1 kg blåmusslor färska
300 g laxfilé
200 g torskfilé
1 brk kräftstjärtar skalade
5 gulbetor
100 g smör
3 schalottenlökar
2 dl vin vitt
1 fänkål finskuren
3 msk fiskfond Bong Touch of Taste
3 dl grädde 40%
3 dl mjölk
1 saffran ett paket
2 lagerblad
1 stjärnanis
1 citron
1 bit pepparrot
1 knippe dill
salt och vitpeppar

GÖR SÅHÄR:

1. Skölj och rensa musslorna i kallt vatten. Kasta bort de som inte stänger sig när man knackar lätt på skalet eller är skadade.

2. Dela fiskarna i jämnstora kuber. Salta och peppra.

3. Skala och dela gulbetorna på fyra, koka de mjuka i lättsaltat vatten. Ställ åt sidan.

4. Skala och dela schalottenlöken i mindre bitar. Sautera löken i olja utan att ta färg. Tillsätt de avrunna blåmusslorna och det vita vinet. Koka det i 3 minuter med lock på eller tills musslorna har öppnat sig. Sila av musslorna och spara vätskan.

5. Ansa och dela fänkålen i jämnstora bitar. Fräs den i en gryta med smör på medelhög temperatur. Tillsätt musselspadet, Bong Touch of Taste Fiskfond, grädde, mjölk och kryddorna. Låt sjuda i 5 minuter under omrörning.

6. Tillsätt fisken och musslorna, låt sjuda i 2-3 minuter eller till fisken är färdigkokt. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.

7. Slunga gulbetorna i brynt smör, smaka av med flingsalt, citronskal och pepparrot.