1. Spara några kräftstjärtar till garnering. Mixa resterande kräftstjärtar och fisken grovt.
2. Blanda det med salt, peppar, dillfrö, dill och ägg.
3. Forma 4 burgare.
4. Blanda löjrom, lätt creme fraiche och gräslök till dressingen.
5. Smörstek burgarna över medelvärme 4–5 min på varje sida.
6. Servera dem på bröd med sparris. Häll över löjromsdressing och toppa med kräftstjärtar. Servera med sallad och citron.
Fisk- och kräftburgare med löjromsdressing
Här är en burgare som påminner om de av amerikanerna så älskade crabcakes.
För 4 st
Ingredienser
170 g | kräftstjärtar, kokta, skalade |
300 g | vit fiskfilé |
2 krm | salt |
1 krm | svartpeppar |
1 krm | dillfrö |
2 msk | dill, finhackad |
1 | ägg, litet |
2 msk | smör |
Löjromsdressing:
4 msk | löjrom |
1,5 dl | lätt crème fraiche |
2 msk | gräslök, hackad |
Servering:
4 | vitt bröd, skivor |
150 g | sparris, lättkokt, späd |
4 | citronklyftor |