Fisk med tomater och rucolasalsa

00000

Här får de hela tomatkvistarna steka med fisken i ugnen.

För 2 personer:

Ingredienser

300 g fiskfilé, t ex torsk
0,5 tsk salt
1 msk smör
2 körsbärstomater, kvistar

Salsa:

25 g rucola
2 msk gräslök, grovhackad
1 dl lätt crème fraiche
2 krm salt

Tillbehör:

300 g potatisklyftor, ugnsstekta
50 g bröd, vitt

15 minuter + 20 minuter i ugn

Fisk med tomater och rucolasalsa – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Krydda fisken med salt. Bryn den i smör i en stekpanna.
  2. Lägg fisken och tomaterna på ett ugnssäkert fat. Tillaga mitt i ugnen, ca 20 min.
  3. Mixa rucola, gräslök och lite av crème fraichen. Rör i resten av crème fraichen och krydda med salt. Servera rucolasalsan till fisken med ugnsstekta potatisklyftor och bröd.