Fisk med spansk pepparfrukt och gul tomat

En enkel rätt med fisk. Gula tomater är lite mildare och sötare i smaken än röda, vilket bryter fint mot den spanska pepparfruktens skärpa.
Ann-Sofie Dahl
Foto: Svante Sjöstedt

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 600 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 3 plommontomater - gula (ca 200 g)
  • 0,5 grön chili - t ex spansk peppar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk rårössocker
  • 1 tsk oregano - hackad
  • 1 dl ost - riven

Tillbehör

  • potatis - kokt

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 225 °. Häll olivolja i en ugnssäker form. Skiva fisken och lägg den i formen. Krydda med salt och peppar.

  2. Hacka tomater och urkärnad chili. Blanda tomater och chili med rapsolja, vinäger, socker och oregano. Häll blandningen över fisken och strö över osten.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills fisken är vit och fin. Servera med nykokt potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!