00000

En enkel rätt med fisk. Gula tomater är lite mildare och sötare i smaken än röda, vilket bryter fint mot den spanska pepparfruktens skärpa.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 msk olivolja
600 g hokifilé
1 tsk olivolja
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar, nymald
3 gula plommontomater, (ca 200 g)
0,3 grön spansk pepparfrukt
1 msk rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk råsocker
1 tsk oregano, hackad
1 dl ost, riven

Tillbehör

potatis, kokt

1. Sätt ugnen på 225 °. Häll olivolja i en ugnsform. Skiva fisken och lägg den i formen, salta och peppra.
2. Hacka tomater och spansk pepparfrukt, tillsätt rapsolja, vinäger, råsocker och oregano. Häll blandningen över fisken, strö över osten.
3. Stek mitt i ugnen ca 20 min tills fisken är vit och fin. Servera med nykokt potatis.