00000

En enkel rätt med fisk. Gula tomater är lite mildare och sötare i smaken än röda, vilket bryter fint mot den spanska pepparfruktens skärpa.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g torskfilé
1 msk olivolja
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar, nymald
3 gula plommontomater, (ca 200 g)
0,5 grön chili, t ex spansk peppar
1 msk rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk rårörsocker
1 tsk oregano, hackad
1 dl ost, riven

Tillbehör:

kokt potatis

10 minuter + 20 minuter i ugn

Fisk med spansk pepparfrukt och gul tomat – gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 225 °. Häll olivolja i en ugnssäker form. Skiva fisken och lägg den i formen. Krydda med salt och peppar.
  2. Hacka tomater och urkärnad chili. Blanda tomater och chili med rapsolja, vinäger, socker och oregano. Häll blandningen över fisken och strö över osten.
  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills fisken är vit och fin. Servera med nykokt potatis.