Fisk med kryddig kokossås

Fisk och romanesco kokas i en smakrik och kryddig kokossås. Servera jasminris till och pressa över lite lime.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g sejfilé - eller annan vit fisk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 vitlök - klyftor, finhackade
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 röd spansk peppar
  • 1,5 msk ingefära - finhackad, färsk
  • 2 msk citrongräs - finhackat
  • 2 msk fisksås
  • 1 tsk sambal oelek
  • 200 g romanesco - fryst (Signum)

Till servering

  • jasminris
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Salta fisken. Koka ihop kokosmjölk, ingefära, vitlök, citrongräs, fisksås och sambal oelek i en stor kastrull 2-3 min.

  2. Halvera och vik filéerna dubbelt. Om det är till buffé, se till att det blir bitar så att det räcker till alla. Lägg ner fisken och fryst romanesco. Låt koka under lock 7-8 min beroende på fiskens tjocklek. Skiva pepparfrukten och strö den över fisken.

  3. Servera med jasminris och limeklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!