Fisk med grönsaker i ugn

Creme fraiche-såsen serveras kall på bilden men det går lika bra att servera den varm. Värm den då i en kastrull vid servering. Det går bra att använda vanliga hokifiléer om man inte hittar ryggfiléer.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 ryggfiléer - av hoki eller annan vit fast fisk (á 130 g)
  • 2 fänkål - (400 g)
  • 200 g broccolibuketter - färska
  • 100 g purjolök - 1/2 st
  • 200 g tomater - 2 stora
  • 0,5 grönsaksbuljongstärning
  • 0,5 dl vatten

Dragon-creme fraiche

  • 1 dl crème fraiche - 15%
  • 1 msk dragon - färsk (eller 1 tsk torkad)
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Tillbehör

  • 60 g baguette
  • 60 g baguette

Gör så här

  1. Tina fisken om den är fryst.

  2. Sätt ugnen på 225°.

  3. Skölj, ansa och dela fänkål, broccoli och purjolök i bitar. Sjud fänkålen i lättsaltat vatten 5-10 minuter, ta upp och låt rinna av. Sjud broccolin ca 5 minuter och purjolöken ca 3 minuter.

  4. Halvera tomaterna. Lägg fisken i en ugnssäker form med delade tomaterna och de kokta grönsakerna runt om. Hetta upp vatten och lös upp buljongtärningen. Häll buljongen över fisk och grönsaker och tillaga i ugn ca 20 minuter.

  5. Blanda ihop ingredienserna till dragon-creme fraiche och servera den till fisken och grönsakerna. Servera baguette till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!