Fisk med citronmelissås

Jag brukar föredra att använda hönsbuljong till såsen men naturligtvis går det också bra med fiskbuljong. Citronmeliss ger en pigg och Fräsch smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2,5 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 400 g sejfilé - eller annan vit fisk
  • 1 kruka citronmeliss
  • 1,5 msk citronsaft - pressad
  • 2 tsk potatismjöl - + 2 msk kallt vatten

Tillbehör

  • 1 dl ris - att koka
  • 200 g sockerärter
  • 1 tsk olivolja

Gör så här

  1. Koka upp vattnet i en låg, vid kastrull. Smula i buljongtärningen, koka upp och lägg i fisken. Låt den sjuda på svag värme ca 3 minuter eller tills den är genomkokt. Tag upp torsken med hålslev.

  2. Hacka citronmelissen (tag bort de grövsta stjälkarna). Lägg i den i buljongen och tillsätt citronsaft. Rör ut potatismjölet i vattnet och red såsen med blandningen. Ge såsen ett uppkok och häll den över fisken.

  3. Woka sockerärterna i olivoljan i en stekpanna och servera till torsken tillsammans med kokt ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!