00000

Frukt och stark chili blir pricken över i till den buljongkokta fisken.

För 4 portioner

Ingredienser

2 lime (ca 4 msk limesaft)
3 msk honung, gärna akaciahonung
1 förp fryst mango (250 g, tinad)
1 röd paprika
1/2 - 1 röd chilifrukt
600 g vit fisk, t ex sej eller torsk
3 dl vatten
2 msk fiskfond
3 dl couscous
1 kruka koriander
1 påse färdig blandsallad (á 150 g)
olivolja
salt + nymald svartpeppar

20 min

1. Pressa limen och blanda saften med honungen. Tillsätt 1 msk olivolja och 1 krm salt.

2. Skär paprikan i små tärningar och hacka chilin. Blanda med mangon och vänd ner i limedressingen.

3. Skär fiskfilén i  större bitar. Lägg bitarna i en panna, krydda med 2 krm salt och 1/2 krm svartpeppar. Häll över vattnet och fiskfonden. Låt sjuda under lock ca 6–8 min.

4. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.

5. Servera fisken varm med couscous, chili- och mangosalsa, koriander och salladsblad.