Fisk med chili- & fruktsalsa

Frukt och stark chili blir pricken över i till den buljongkokta fisken.
Fisk med chili- & fruktsalsa
Fisk med chili- & fruktsalsa Foto: Sidsel Clement

Ingredienser

  • 2 lime - (ca 4 msk limesaft)
  • 3 msk honung - gärna akaciahonung
  • 1 förp mango - fryst (250 g, tinad)
  • 1 röd paprika
  • 0,5 - 1 röd chili
  • 600 g vit fisk - t ex sej eller torsk
  • 3 dl vatten
  • 2 msk fiskfond
  • 3 dl couscous
  • 1 kruka koriander
  • 1 påse blandsallad - färdig (á 150 g)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Pressa limen och blanda saften med honungen. Tillsätt 1 msk olivolja och 1 krm salt.

  2. Skär paprikan i små tärningar och hacka chilin. Blanda med mangon och vänd ner i limedressingen.

  3. Skär fiskfilén i  större bitar. Lägg bitarna i en panna, krydda med 2 krm salt och 1/2 krm svartpeppar. Häll över vattnet och fiskfonden. Låt sjuda under lock ca 6–8 min.

  4. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.

  5. Servera fisken varm med couscous, chili- och mangosalsa, koriander och salladsblad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!