Fisk med balsamdränkta grönsaker

Här smaksätts de kokta grönsakerna med en balsamdressing som också är jättegod till kokta rotfrukter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g fiskfilé - vit, t ex hokifilé
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • 5 dl grönsaker - strimlade, t ex paprika, sockerärter, lök, selleri, kål
  • 1 msk balsamvinäger

Oströra

  • 2 msk getost - (chèvre)
  • 1 msk kesella
  • 1 msk rucola - hackad

Tillbehör

  • 300 g potatis - kokt

Gör så här

  1. Salta och peppra fisken. Stek den i hälften av oljan i en stekpanna 2-4 minuter per sida beroende på tjocklek.

  2. Koka grönsakerna i saltat vatten ca 2 minuter. Häll av vattnet.

  3. Blanda resten av oljan och balsamvinäger och häll över grönsakerna och blanda runt.

  4. Rör ihop getost, kesella och rucola.

  5. Servera fisken med oströran, grönsaker och potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!