Ansjovis ger en härlig sälta till dressingen.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 portionsfiskar, t ex skrubbskädda eller 4 bitar koki á 125 g
1 burk ansjovisfiléer (125 g)
0,5 msk olivolja + 2 msk olivolja
4 msk dill hackad
1 vitlöksklyfta pressad
2 msk rödvinsvinäger
1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör:

8 kokta potatisar
8 inlagda rödbetor delikatess

1. Sätt ugnen på 225º. Låt ansjovisen rinna av men spara spadet. Skär ansjovisen i små bitar.
2. Lägg fisken på en bakpappersklädd plåt. Pensla med 1/2 msk olja och droppa över det sparade ansjovisspadet. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 15 min eller tills fisken är klar.
3. Blanda ansjovis, 2 msk olja, dill, vitlök, vinäger och peppar till dressingen.
4. Lägg fisken på tallrikar. Skeda över dressingen. Servera med nykokt potatis och rödbetor.

Ca 440 kcal per portion: 14 g fett • 32 g protein • 44 g kolhydrater.