Fisk i musselbuljong
Ingredienser
- 0,75 kg blåmusslor
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk olja - eller smör
- 2 dl vitt vin - torrt
- 1 dl timjan - färsk
- 600 g fiskfilé - t ex gös, torsk eller lax
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Tillbehör
- baguette - eller kokt ris
Gör så här
-
Borsta musslorna rena i kallt vatten. Kasta musslor som inte stänger sig eller som är trasiga.
-
Skala och hacka vitlöken. Fräs den i olja eller smör i en stor kastrull.
-
Häll på vinet och lägg i musslorna och halva mängden timjan. Låt musslorna koka under lock 3-5 minuter tills de öppnar sig.
-
Ta upp musslorna och plocka bort ena skalhalvan.
-
Skär fisken i 4 portionsbitar. Salta och peppra. Stek dem någon minut på varje sida i olja eller smör.
-
Häll på musselbuljongen och låt fisken bräsera på svag värme under lock 3-4 minuter beroende på tjocklek. Lägg upp musslor och fisk i djupa tallrikar. Lägg på färsk timjan och slå över buljongen.