Fisk i musselbuljong

Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,75 kg blåmusslor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja - eller smör
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 1 dl timjan - färsk
  • 600 g fiskfilé - t ex gös, torsk eller lax
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör

  • baguette - eller kokt ris

Gör så här

  1. Borsta musslorna rena i kallt vatten. Kasta musslor som inte stänger sig eller som är trasiga.

  2. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i olja eller smör i en stor kastrull.

  3. Häll på vinet och lägg i musslorna och halva mängden timjan. Låt musslorna koka under lock 3-5 minuter tills de öppnar sig.

  4. Ta upp musslorna och plocka bort ena skalhalvan.

  5. Skär fisken i 4 portionsbitar. Salta och peppra. Stek dem någon minut på varje sida i olja eller smör.

  6. Häll på musselbuljongen och låt fisken bräsera på svag värme under lock 3-4 minuter beroende på tjocklek. Lägg upp musslor och fisk i djupa tallrikar. Lägg på färsk timjan och slå över buljongen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!