Fisk i form

Använd gärna två sorters fisk. Lagom blir ett paket fryst sej eller torsk och en bit av den praktiskt frysta laxen i portionsbitar för fyra personer.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 pkt sej - fryst eller torsk (400 g)
  • 1 lax - fryst portionsbit (ca 140 g)
  • 5 - 6 salladslökar
  • 1 tsk salt
  • 3 msk vispgrädde - eller mellangrädde
  • 1 äggula
  • 2 msk potatismjöl

Tillbehör

  • potatis - kokt
  • kall sås - av gräddfil smaksatt med smörgåskrasse

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär den tinade fisken utan skinn i drygt 1 cm stora tärningar. Blanda dem i en skål med fint strimlade salladslökar, salt, grädde, äggula och potatismjöl.

  2. Häll fiskblandningen i en väl smord ugnssäker långsmal form, ca 1 1/2 liter, och grädda mitt i ugnen ca 25 min.

  3. Låt fisken svalna något. Stjälp upp den och skär skivor med en vass kniv. Servera med kokt potatis och kall sås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!