Fishcakes med snabbsaltade pickles

Fishcakes med snabbsaltade pickles är saftigt och gott. Gör gärna en dubbel portion för det är härligt att ha fishcakes i kylen till lunch dagen därpå eller i frysen för en enkel middag. Pickles håller ca 2 veckor i kylen.
Mette Helbaek
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 800 g filé av vit fisk - t ex torsk eller gös, MSC-märkt
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 0,5 dl persilja - grovhackad
  • 4 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 msk salt
  • 50 g smör

Pickles

  • 9 dl grönsaker - skurna, t ex blomkål, morötter, rödkål, broccoli, rödlök och vitkål
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl rårössocker
  • 1 msk madras-curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • potatis - kokt, eller bröd
  • sallad
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Pickles: Koka upp vinäger, vatten, socker, curry, gurkmeja och salt i en kastrull. Häll den kokande lagen över grönsakerna och täck skålen med ett lock. Låt picklesen stå i kylen fram till servering, ca 30 min.

  2. Skär hälften av fisken i bitar. Mixa den till en jämn färs i en matberedare. Skär resten i små bitar. Skala och riv löken. Blanda mixad och hackad fisk med lök, ägg, persilja och majsstärkelse. Krydda med salt. Låt färsen vila ca 20 min.

  3. Forma fiskfärsen till små runda kakor. Stek dem i smör i en stekpanna 4–5 min på varje sida.

  4. Servera fishcakes och pickles tillsammans med kokt potatis eller bröd, sallad och citronklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!