3.53.53.53.53.5

Fishcakes med snabbsaltade pickles är saftigt och gott. Gör gärna en dubbel portion för det är härligt att ha fishcakes i kylen till lunch dagen därpå eller i frysen för en enkel middag. Pickles håller ca 2 veckor i kylen.

För 4 personer:

Ingredienser

800 g filé av vit fisk, t ex torsk eller gös, MSC-märkt
1 gul lök
2 ägg
0,5 dl persilja, grovhackad
4 msk majsstärkelse, Maizena
1 msk salt
50 g smör

Pickles:

9 dl grönsaker, skurna, t ex blomkål, morötter, rödkål, broccoli, rödlök och vitkål
2 dl äppelcidervinäger
2 dl vatten
1,5 dl rårörsocker
1 msk madras curry
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt

Tillbehör:

kokt potatis eller bröd
sallad
citronklyftor

20 minuter + 30 minuter att pickla

Fishcakes med snabbsaltade pickles – gör så här:

  1. Pickles: Koka upp vinäger, vatten, socker, curry, gurkmeja och salt i en kastrull. Häll den kokande lagen över grönsakerna och täck skålen med ett lock. Låt picklesen stå i kylen fram till servering, ca 30 min.
  2. Skär hälften av fisken i bitar. Mixa den till en jämn färs i en matberedare. Skär resten i små bitar. Skala och riv löken. Blanda mixad och hackad fisk med lök, ägg, persilja och majsstärkelse. Krydda med salt. Låt färsen vila ca 20 min.
  3. Forma fiskfärsen till små runda kakor. Stek dem i smör i en stekpanna 4–5 min på varje sida.
  4. Servera fishcakes och pickles tillsammans med kokt potatis eller bröd, sallad och citronklyftor.