3.63.63.63.63.6

Fishcakes med broccoli och spenat smakar bra som vardagsmat. Det går även bra att finhacka ­laxen om du inte vill köra den i matberedare.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g laxfilé, utan skinn och ben
1 knippa salladslök
1 vitlöksklyfta, hackad
2 dl ströbröd
1 broccolistånd
1 påse babyspenat, (80 g)
1 msk citron, pressad 

Dressing:

0,5 dl soja, japansk
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk citron, pressad

Tillbehör:

3 dl ris
citron, ev
rapsolja
salt
svartpeppar, nymald

30 minuter

Fishcakes med broccoli och spenat – gör så här:

  1. Skär laxen i bitar och mixa hastigt i matberedare.
  2. Ansa och skiva salladslöken tunt på snedden. Blanda ner hälften av salladslöken i fiskfärsen. Tillsätt vitlök, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rulla åtta bollar av färsen. Vänd dem i ströbrödet och platta till något.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  4. Ansa och skär broccolin i stora bitar. Koka i saltat vatten ca 2 min. Blanda med spenaten. Ringla över citronsaft och 1 msk olja. Krydda med 1 krm salt.
  5. Dressing: Blanda soja, vitlök, 2 msk olja och citronsaft.
  6. Stek fiskkakorna gyllenbruna i 2 msk olja. Servera med broccoli, sallad och ris. Ringla över dressingen. Servera med citron