Fish tacos

Recept på fish tacos. Servera eventuellt med avokado och algchips. På Hawaii används ofta fisken mai mai till fisktacos. Här använder vi rimmad torskrygg.

Ingredienser

  • 800 g torskrygg
  • 150 g rödkål
  • 80 g sallad
  • 2 msk salt
  • 1 l vatten
  • 2 msk smör
  • svartpeppar - nymald eller chiliflakes

Chilisås

  • 1 lime
  • 1,5 dl sweet chilisås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl majonnäs
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 8 tortillabröd - medelstora

Gör så här

  1. Skär torsken i åtta bitar. Blanda salt och vatten till en rimlag. Lägg i fisken och låt rimma ca 30 min.

  2. Sås: Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Skala och finhacka vitlöken. Blanda ingredienserna till såsen.

  3. Finstrimla rödkål och sallad. Stek eller grilla fiskbitarna på båda sidor i smör ca 3 min på varje sida. Krydda med peppar.

  4. Stek tortillabröden i en torr stekpanna. Lägg på rödkål och sallad. Fördela fisk och dressing ovanpå.

Recept av: Elisabeth Johansson och Ulla Karlström

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!