Recept av: Elisabeth Johansson och Ulla Karlström
Fish tacos
Ingredienser
- 800 g torskrygg
- 150 g rödkål
- 80 g sallad
- 2 msk salt
- 1 l vatten
- 2 msk smör
- svartpeppar - nymald eller chiliflakes
Chilisås
- 1 lime
- 1,5 dl sweet chilisås
- 2 vitlöksklyftor
- 2 dl majonnäs
- 2 krm salt
Tillbehör
- 8 tortillabröd - medelstora
Gör så här
-
Skär torsken i åtta bitar. Blanda salt och vatten till en rimlag. Lägg i fisken och låt rimma ca 30 min.
-
Sås: Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Skala och finhacka vitlöken. Blanda ingredienserna till såsen.
-
Finstrimla rödkål och sallad. Stek eller grilla fiskbitarna på båda sidor i smör ca 3 min på varje sida. Krydda med peppar.
-
Stek tortillabröden i en torr stekpanna. Lägg på rödkål och sallad. Fördela fisk och dressing ovanpå.