4.44.44.44.44.4

Fish tacos - supersnabb vardagsfisk med fredagskänsla.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g torskfilé
1 dl ströbröd
12 tacoskal
2 avokador
4 tomater
2 msk rapsolja
100 g babyspenat
salt, nymald svartpeppar

Dipp:

japansk soja, strösocker, ­vitvinsvinäger

25 minuter

Fish tacos med sojadipp – gör så här:

  1. Skär fisken i kuber, ca 3 x 3 cm. Vänd fiskbitarna i ströbrödet smaksatt med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  2. Värm tacoskalen enligt anvisning på förpackningen. Skär avo­kadorna i bitar. Tärna tomaterna.
  3. Dipp: Blanda 1 dl soja med 1 msk socker och 1/2 msk vinäger.
  4. Stek fisken runt om i olja tills den fått fin färg.
  5. Servera fisken i tacoskalen med avokado, tomat och spenat. Droppa över sojadippen.

Recept av Jessica Erixon och Cecilia Lundin