30 minuter
Fish and chips, ärtstomp och senapsfraiche – gör så här:
- Tillaga pommes fritesen enligt anvisning på förpackningen.
- Ärtstomp: Koka ärterna i lättsaltat vatten ca 3 min. Ansa och finstrimla salladslöken. Låt ärterna rinna av och mosa dem grovt. Blanda i salladslöken och rör i olja och citronsaft. Krydda med salt och peppar.
- Senapsfraiche: Vispa crème fraichen fast med elvisp tillsammans med senapsulvret. Krydda med salt.
- Skär fisken i bitar. Vispa mjöl, öl, bakpulver och salt till en klimpfri smet. Vispa äggvitan till ett fast skum. Vänd ner den i smeten.
- Hetta upp oljan till 170°. Doppa fiskbitarna i smeten och fritera dem ca 4 min i oljan. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
- Servera den nyfriterade fisken med pommes frites, ärtstomp, senapsfraiche och gemsallad. Garnera med dill.