Finska pinnar

Finska pinnar brukar bakas på mald mandel, men här gör vi dem på mandelmjöl.
Charlotte Jenkinson
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4,5 dl vetemjöl - (270 g)
  • 1 dl mandelmjöl - (50 g)
  • 1 dl strösocker

Pensling

  • 1 äggvita
  • pärlsocker

Garnering

  • mandel - flagad eller hackad

Gör så här

  1. Skär smöret i mindre bitar. Lägg vetemjöl, mandelmjöl, socker och smör i en matberedare och blanda snabbt ihop till en deg.

  2. Låt degen vila ca 10 min. Sätt ugnen på 175°. Dela degen i bitar. Rulla dem till fingertjocka längder. Lägg längderna tätt intill varandra. Pensla med uppvispad äggvita. Strö på pärlsocker och mandel.

  3. Skär längderna i 3–4 cm långa bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!