Finska pinnar

44444

Finska pinnar brukar bakas på mald mandel, men här gör vi dem på mandelmjöl.

För 50 små kakor:

Ingredienser

200 g smör
4,5 dl vetemjöl, (270 g)
1 dl mandelmjöl, (50 g)
1 dl strösocker

Pensling

1 äggvita
pärlsocker

Garnering

mandel, flagad eller hackad

30 minuter + 12 minuter i ugn

Finska pinnar – gör så här

  1. Skär smöret i mindre bitar. Lägg vetemjöl, mandelmjöl, socker och smör i en matberedare och blanda snabbt ihop till en deg.
  2. Låt degen vila ca 10 min. Sätt ugnen på 175°. Dela degen i bitar. Rulla dem till fingertjocka längder. Lägg längderna tätt intill varandra. Pensla med uppvispad äggvita. Strö på pärlsocker och mandel.
  3. Skär längderna i 3–4 cm långa bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar