Filorutor med ägg och fetaost

Täck filodegen med en fuktig handduk under tiden du gör filorutorna så att den inte torkar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g filodeg - (1 paket)
  • 3 msk olivolja - (+ 1 msk)
  • 8 ägg
  • 300 g fetaost
  • 2 tsk oregano

Garnering

  • oregano

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Olja en ugnsform, max 20 x 30 cm.

  2. Lägg 1 dubbelvikt filoark i botten. Pensla med olja och lägg på ett dubbelt ark till.

  3. Grovhacka fetaosten och blanda hälften med 4 lätt vispade ägg och 1 tsk oregano.

  4. Bred fyllningen över filodegen.

  5. Lägg 3 dubbla filoark, varav de två första är lätt penslade med olja, ovanpå fyllningen.

  6. Bred andra halvan fyllning ovanpå och lägg tre dubbla filoark, samtliga penslade med olja, ovanpå.

  7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt pajen svalna.

  8. Stjälp upp pajen och skär den i 3–4 cm stora kuber. Garnera med oregano.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!