30 minuter + 35 minuter i ugn
Filopaj med labneh och mangold – gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Tina filodegen enligt anvisning på förpackningen.
- Pensla ett ark filodeg med smör- och rapsolja. Lägg ett ark över, pensla med smörblandningen och upprepa proceduren tills du har fem ark totalt. Lägg filodegsplattorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Forma till degen längs formen och upp mot kanterna. Låt degen hänga 1–2 cm över kanten. Klipp bort resterande deg.
- Fyllning: Skala och skiva löken. Finstrimla det vita på mangolden och grovhacka bladen. Fräs lök och stjälkar i smörblandningen i en stekpanna tills de är mjuka. Tillsätt mangoldblad och spenat och fräs ca 1 minut. Krydda med 2 krm salt. Fördela fräset i pajskalet. Strö över labneh.
- Vispa ägg, mjölk, grädde, 1/2 tsk salt och peppar. Häll äggstanningen i pajformen.
- Täck kanterna med aluminiumfolie. Grädda mitt i ugnen ca 35 min, tills pajen stannat i mitten och fått fin färg. Ta bort folien på kanterna när det återstår ca 5 min av tillagningstiden.