Filokorgar med guacamole

Recept på filokorgar med guacamole. Korgarna går utmärkt att förbereda, men guacamolen blir bäst om den görs strax före servering.

Ingredienser

  • 2 ark filodeg - stora
  • 25 g smör
  • 2 msk rapsolja

Guacamole

  • 2 avokador
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 tomat - liten
  • 4 tsk lime - pressad
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 kruka koriander

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär filodegen i rutor, ca 8 x 8 cm. Smält smöret. Pensla en plåt för minimuffins med olja eller ställ ut smorda småkaksformar (dubbla för att göra dem mer stabila) på en plåt. Lägg samman filodegsrutorna dubbelt med smält smör mellan. Lägg dem gärna lite omlott så blir det vackra korgar.

  2. Tryck försiktigt ner arken i formarna så att det bildas en liten korg. Grädda mitt i ugnen 6–8 min, tills korgarna är gyllenbruna. Knacka försiktigt ut dem från formarna och låt kallna.

  3. Guacamole: Kärna ur och finhacka chilin. Kärna ur och finhacka tomaten. Gröp ur avokadorna, mosa den ena med chili och limesaft, hacka den andra grovt och vänd ner i den mosade. Krydda med salt och peppar. Hacka koriandern, blanda ner i röran.

  4. Fyll filokorgarna med guacamole, toppa med koriander. Servera överbliven guacamole till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!