Filodegsbakelse med grönkål och valnötter

00000

Recept på filodegsbakelse med grönkål och valnötter. Går också att göra som en stor tårta i exempelvis en socker­kaksform.  

För 8 bakelser:

Ingredienser

300 g grönkål fryst 
1 krm salt
100 g ädelost
75 g valnötter
1 rödlök
2 ägg
1 dl ost riven, med mild smak
2 msk smör
2 msk olivolja
8 filodegsark ca 20 x 20 cm

20 minuter + 30 minuter i ugn

 

1. Sätt ugnen på 175°. Tina grönkålen. Krama ut så mycket vätska som möjligt. Krydda med salt.
2. Mosa ädelosten med en gaffel och blanda med grönkålen. Hacka valnötterna grovt och blanda ner. Skala och finhacka löken och blanda med grönkålsblandningen. Blanda ner ägg och ost.
3. Smält smöret och blanda med oljan. Ställ åtta muffinsformar på en plåt. Ta fram ett filodegsark i taget. Pensla varje ark med smörblandningen. Vik det dubbelt. Pensla igen och vik. Tryck ner arket i en muffinsform. Skeda i grönkålsblandningen.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera bakelserna ljumma.

Recept av: Pia Hall