Filodegsbakelse med grönkål och valnötter

Recept på filodegsbakelse med grönkål och valnötter. Går också att göra som en stor tårta i exempelvis en socker­kaksform.
Recept på filodegsbakelse med grönkål och valnötter.
Recept på filodegsbakelse med grönkål och valnötter. Foto: Christina Sundelin

Ingredienser

  • 300 g grönkål - fryst
  • 1 krm salt
  • 100 g ädelost
  • 75 g valnötter
  • 1 rödlök
  • 2 ägg
  • 1 dl ost - riven, med mild smak
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 8 filodegsark - ca 20 x 20 cm

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Tina grönkålen. Krama ut så mycket vätska som möjligt. Krydda med salt.

  2. Mosa ädelosten med en gaffel och blanda med grönkålen. Hacka valnötterna grovt och blanda ner. Skala och finhacka löken och blanda med grönkålsblandningen. Blanda ner ägg och ost.

  3. Smält smöret och blanda med oljan. Ställ åtta muffinsformar på en plåt. Ta fram ett filodegsark i taget. Pensla varje ark med smörblandningen. Vik det dubbelt. Pensla igen och vik. Tryck ner arket i en muffinsform. Skeda i grönkålsblandningen.

  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera bakelserna ljumma.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!